ksv portal girişi

Dünya İnşaat
01.06.2009

KSV, Tutuklu ve Mahkumları Topluma Kazandırıyor

Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, çeşitli illerde açtığı kurslarla, işsiz ve mesleği olmayan gençlerin yanı sıra, er ve erbaşlara yönelik kurslar da düzenliyor. Ayrıca vakıf, cezaevlerinde kurslar düzenleyerek tutuklu ve mahkumları meslek sahibi yapıp topluma kazandırıyor.

Vakıf 2008 yılı programı içinde Ankara Sincan L tipi cezaevinde Seramik Yer ve Duvar Kaplamacılığı Kursu düzenledi. Nisan ayında yapılan törenle, kursu başarıyla bitiren 19 tutuklu ve mahkum meslek sahibi oldu.

Ceza ve Tevkif Evi Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Bakır, Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü N. Bülent Öcal, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Bekir Selçuk, Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İsa Erol'un katılımıyla gerçekleşen törende kursu başarıyla bitiren 19 tutuklu ve mahkuma usta sertifikaları törenle verildi. Törende konuşma yapan Ekrem Bakır, görevi nedeniyle 17 yıldır cezaevlerinin içinde olduğunu ve ceza infaz kurumlarındaki gelişmeleri gördükçe gurur ve hüznü bir arada yaşadığını belirtti. Sivil toplum örgütlerinin de katkıları ile her gün yeni bir etkinliğin söz konusu olduğunu söyleyen Bakır, bu çalışmaların gurur verici olduğunu söyleyerek, “Tutuklu ve mahkumları meslek yapmaya yönelik usta kursu düzenleyen vakfa ve emeği geçen herkese şükran duyuyoruz” dedi.

Ardından söz alan Vakıf Genel Müdürü N. Bülent Öcal ise konuşmasında, “Bugüne kadar meslek sahibi olmadıysanız tahliye olduktan sonra sizi hiç kimseye muhtaç etmeyecek kazancı olan bir mesleğiniz oldu. Bundan sonraki hayatınızın çok daha kolay olacağı inancı içerisindeyim” sözleriyle tutuklu ve mahkumlara geleceğe umutla bakmalarını öğütledi.

Dr.(h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Ankara Merkez Komutanlığı'nda gerçekleştirdiği Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursuyla 30 erbaş ve eri meslek sahibi yaptı. 23 Mayıs'ta Tuğgeneral Naci Özdemir, Vakıf Genel Müdürü Bülent Öcal'ın katılımıyla gerçekleştirilen törende erbaş ve erlere sertifikaları verildi. Tuğgeneral Özdemir konuşmasında, vatani görevlerinde meslek sahibi olan gençlere, meslek hayatlarında başarılar diledi. Vakıf Genel Müdürü Bülent Öcal “Vakfımız yıllardır meslek edindirme kursları ile birçok işsiz gencimizi meslek sahibi yaptı. Siz vatani göreviniz sırasında bir altın bilezik sahibi oldunuz. Gelecekte bu sertifikanın büyük faydasını göreceksiniz” dedi.

Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Nisan - Mayıs aylarında Kayseri ve Ankara'da 3 meslek edindirme kursu, İstanbul'da 3 geliştirme ve uyum kursu gerçekleştirdi. Bunun dışında Çanakkale'de 2 hizmetiçi eğitim verdi.

Şubat ayında Kayseri Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde sivillere yönelik İşkur İl Müdürlüğü protokolü ile başlatılan “Seramik Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu” 9 Nisan'da Kayseri'de yapılan törenle son buldu. Kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. 24 kişinin katılımıyla, 35 gün süreyle gerçekleştirilen kursta işsiz gençlerimiz meslek sahibi oldu.

Büyükdere Cad. Kaleseramik Binası, Levent, İstanbul
t: +90 212 371 54 34 f: +90 212 371 53 36 info@ksvvakfi.org